Colors: Green Color

اندیش‌نامه‌ی برای معرفی کتاب‌های مفید؛ اندرزها و رهنمایی‌های بزرگان کسب و کار؛ و سرگذشت‌نامه مشاهیر و بزرگان دنیای اقتصاد، سیاست و فناوری نوین

معمولاً گمان می‌کنند که نابغه‌ها قدرت بی‌نظیری در یادآوری، استدلال‌کردن و حل مسئله دارند. پس هرچه باهوش‌تر باشید تصمیم بهتری می‌گیرید و احتمال اینکه قضاوت‌هایتان درست باشد بیشتر خواهد بود. به همین ترتیب، نظام‌های آموزشی نیز به باهوش‌ها بها می‌دهند و مقصد نهایی آموزش را «تربیت متخصص» می‌دانند.

ما از روایت‌ها استفاده می‌کنیم تا چگونگی به وجود آمدن پدیده‌ها را توضیح دهیم. دونالد براون مردم‌شناس مشهور در این باره گفته است: «این داستان‌ها هستند که انسان را از حیوان متمایز می‌کنند و حتی اینکه باید گونه ما را هوموناران (انسان داستان‌گو)، هومونریتور (انسانِ راوی) یا هومو نریتیوس (انسان داستان‌جو)، نامید.»

کارل سیگن، یکی از محبوب‌ترین اختر فیزیکدانان جهان در سال ۱۹۹۵ کتابی به نام جهان شیطان زده: دانش،‌ شمعی در تاریکی، منتشر کرد که در آن نسبت به خطر علم دروغین و بی‌سوادی علمی هشدار می‌داد و خوانندگانش را تشویق می‌کرد تا تفکر انتقادی و شکاکانه را بیاموزند.

روزنامه فایننشال‌تایمز یک روزنامه بین‌المللی روزانه است که در صفحات گسترده چاپ می‌شود، به صورت دیجیتالی منتشر می‌شود و بر امور اقتصادی و تجاری متمرکز است. این روزنامه که در لندن مستقر است، متعلق به هلدینگ ژاپنی نیکی است و سردبیران اصلی این روزنامه در سراسر انگلیس، ایالات متحده و قاره اروپا استقرار دارند. این روزنامه تمرکز خاصی بر روزنامه‌نگاری مالی و تجزیه و تحلیل اقتصادی بر گزارش‌های عمومی دارد و انتقادات و تحسین‌ها را به همراه دارد. این روزنامه هر سال بهترین کتاب‌ها را در زمینه‌های مختلف از جمله اقتصادی، سیاسی و تخیلی معرفی می‌کند و همچنین جایزه سالانه کتاب را حمایت مالی می‌کند. در این بخش می‌خواهیم بهترین کتاب‌های علمی-تخیلی را که از نظر روزنامه فایننشال‌تایمز بر مسائل اقتصادی تاکید ویژه‌ای داشتند، معرفی کنیم.

«اقتصاد خوب برای روزگار سخت» نوشته «آبهیجیت بنرجی» و «استر دوفلو» است که در سال ۲۰۱۹ منتشر و اندکی بعد خبر اعطای جایزه نوبل به آنان شنیده شد. این کتاب ۹ فصل دارد که به ترتیب عبارت‌اند از: علم اقتصاد را دوباره بزرگ بسازیم، گریختن از دهان کوسه؛ درد و رنج‌های تجارت؛ دوست‌داشتنی‌ها، خواسته‌ها و نیازها؛ پایان رشد؟؛ در وضعیتی دشوار؛ پیانوی خودنواز؛ دولت مشروع؛ و پرداخت نقدی و مراقبت. در نهایت نیز یک نتیجه‌گیری با عنوان «اقتصاد خوب و بد چیست» پایان‌بخش کتاب است.

ما در شبکه‌های اجتماعی

 

مطالب پرخواننده

  • این هفته

  • این ماه

  • تازه‌ترین